Circulair opruimen

Een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening is ontruimen en (circulair) opruimen; Het weer netjes maken van een ruimte en het circulair opruimen van overbodige materialen. Kerngedachte hierbij is circulair en duurzaam werken. Het opruimen van uw ruimte en materialen biedt namelijk veel mogelijkheden om dit zo duurzaam mogelijk te doen. Een circulair plan kan hierbij ook van pas komen.

Contact opnemen Inventarisatie laten uitvoeren

Opruimen

Woning, pand, loods, afdeling laten opruimen door Van Dijk Verhuizingen? Van Dijk kan uw gehele inventaris, inboedel en materialen opruimen zodat alles er weer netjes uitziet. Alle materialen kunnen via onze duurzame stromen en ons circulair plan vaak volledig duurzaam hergebruikt worden of in (tijdelijke) opslag.

Opruimen en verhuizen

Als erkend verhuizer is het opruimen van een afdeling of ruimte vaak onderdeel van een bedrijfsverhuizing of circulair plan. Van Dijk Verhuizingen draagt zorg voor de correcte afhandeling van het opruimen.

Wat kan Van Dijk opruimen;

 • Vertrouwelijke archieven; 
 • Kantoormeubilair (goed en versleten); 
 • Tapijttegels; 
 • ICT apparatuur inclusief het gecertificeerd wissen van de data;
 • Machines en overige apparatuur;
 • Pallet en legbord stellingen.

Contact

Opruimen boven weggooien

Het uitgangspunt van de standaard verhuizer is niet opruimen maar alles gewoon weggooien. Van Dijk heeft duurzaamheid en circulariteit in de kern van de organisatie verweven en heeft hier de afgelopen jaren grote stappen mee gemaakt, zoals:

 • Groot netwerk van eindgebruikers voor Re-use (hergebruik);
 • Samenwerkingen met NGO's en goede doelen en bijbehorende platformen;
 • Grote Re-use hal met materialen voor hergebruik;
 • Refurbish indien Re-use niet mogelijk is;
 • Hergebruik van materialen naar andere producten in onze webshop waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

O(p)(nt)ruimen?

Opruimen en ontruimen wordt nog wel eens door elkaar gebruikt. Ontruimen is het leeg, bezemschoon en (meestal) in originele staat opleveren van een woning, pand, fabriek, loods, kantoor of ander vastgoed. Bij onze opruimservice hoeft de ruimte niet persé leeg en in originele staat teruggebracht te worden, maar bevat vaak het afvoeren van overbodige materialen en netjes maken van de ruimte.

Wist u dat wij nog veel meer verhuisservice en facilitaire diensten bieden? Bekijk de mogelijkheden

Meer over opruimen

Case informatie

Circulair verhuizen

Onder hoge tijdsdruk toch kiezen voor duurzaamheid. De GGD Gelderland-Zuid heeft, met dank aan Mondial Van Dijk Verhuizingen, op circulaire wijze een nieuwe corona testlocatie ingericht. Maar liefst 88 procent van de benodigde inventaris (zoals bureaus en bureaustoelen) werd geleverd vanuit het unieke reuse en repurpose programma van het verhuisbedrijf.. Bekijk de case door op het plaatje te klikken.

Contact opnemen

GGD Circulair verhuizen

Klik op het plaatje om de PDF te bekijken

Circulair verhuizen woningcorporatie

Klik op het plaatje om de PDF te bekijken

Woningcorporatie kiest voor circulair verhuisbedrijf

Woningcorporatie Beveland Wonen had in het gehele traject rondom haar verhuizing één belangrijke voorwaarde: zo veel mogelijk circulair werken. Dit was niet alleen het uitgangspunt bij de inrichting van het pand, maar ook in de fase na de verhuizing. Mondial Van Dijk Verhuizingen deelt deze passie voor circulariteit en is dan ook uitgekozen om de overtollige inventaris na de verhuizing een tweede leven te geven met het reuse en refurbish-programma. Bekijk de case door op het plaatje te klikken.

Contact opnemen


Mondial Movers steunt TU/e in campagne ‘zero waste’

De TU/e heeft als voorvechter van duurzaamheid een ambitieus doel gesteld: een volledig afvalvrije universiteit in 2030. Om dit te bereiken wordt er samengewerkt met alle facilitaire leveranciers, waaronder Mondial Movers. “Juist door de ketensamenwerking leren we op een andere manier naar het probleem te kijken en komen er goede ideeën naar voren.” Bekijk de case door op het plaatje te klikken.

Contact opnemen

Mondial Movers steunt TU/e in campagne ‘zero waste’

Klik op het plaatje om de PDF te bekijken

Basisschool kiest voor ‘circulair opruimen’ van overtollig meubilair

Mondial Van Dijk Verhuizingen heeft een nieuw begrip geïntroduceerd in de verhuisbranche: circulair opruimen. In het kader van milieuvriendelijkheid wordt overtollig meubilair niet weggegooid na een verhuizing, maar gaat het verhuisbedrijf op zoek naar een nieuwe bestemming. De stichting Sint Josephscholen heeft van deze dienstverlening gebruik gemaakt na afloop van een verhuizing van één van de locaties. “Dat een verhuisbedrijf dit voor ons kan regelen, is alleen maar van meerwaarde.”

Vragen over opruimen?