Circulaire economie

Mondial Van Dijk Verhuizingen kiest voor circulaire gevelreclame

Mondial Van Dijk Verhuizingen staat bekend om haar circulaire werkwijze bij verhuizingen. Maar het verhuisbedrijf gaat nog een stapje verder. Ook bij het eigen kantoorpand wordt bij ieder onderdeel van de bedrijfsvoering gekeken wat de meest duurzame oplossing is. Voor de nieuwe gevelreclame werd dan ook een ontwerpwedstrijd uitgeschreven, met als belangrijkste criteria: circulariteit en originaliteit.

Uiteindelijk won het ontwerp van Roel Olieslagers uit Boxmeer. Hij kwam met het idee om vinkboard te gebruiken als plaatmateriaal, dat 100% gemaakt kan worden van gerecycled materiaal (beschikbaar gesteld door het verhuisbedrijf zelf). Mondial Van Dijk Verhuizingen heeft voor haar verhuizingen namelijk een unieke aanpak: circulair opruimen (Re-use, Repurpose en Recycle). Dit houdt in dat er naar gestreefd wordt om alle overtollige materialen opnieuw te gebruiken (desnoods in een andere toepassing). Vanwege dit uitgebreide recycleprogramma heeft het verhuisbedrijf zelf materialen op voorraad die voor het ontwerp van Roel Olieslagers gebruikt konden worden. Daarnaast heeft deze grafisch ontwerper gekozen voor PVC vrije stickers (die kunnen na de levensduur beter gerecycled worden). Tot slot hebben de borden een aangepast formaat (alleen een uitsnede in plaats van een gigantisch bord). Zodoende zijn er minder grondstoffen nodig. Het snijafval is direct naar leverancier:  Vink Kunststoffen gegaan, zodat het niet weggegooid hoefde te worden.

Voor de oude platen van de gevel wordt uiteraard nog gezocht naar een nieuwe toepassing. Zo zie je maar: met een beetje creativiteit is het echt niet nodig om alles nieuw te kopen!

Vragen over circulair werken?